Ultimele subiecte | » Sa invatam impreuna decoupage Cap. IIJoi Iul 28, 2016 3:04 am Scris de annacreatza21 » Targ Handmade si Design 21-22 Mai 2016Mier Mai 04, 2016 10:14 am Scris de mirela123 » Sunt incepatoare ce imi trebuie ?Sam Dec 05, 2015 5:44 am Scris de Artadar » Hai sa facem cunostintaJoi Noi 12, 2015 2:54 am Scris de Ioana Chis » Proces lacuireJoi Noi 05, 2015 8:28 pm Scris de tynatwine » Servus !Dum Oct 11, 2015 9:34 pm Scris de Artadar » Targ handmade 26-27 Septembrie 2015Mier Sept 09, 2015 3:47 am Scris de mirela123 » Targ handmade si design 25-26 Iulie 2015Mar Iun 30, 2015 6:13 am Scris de mirela123 » Carcoteli la o cafea - Cap. VIDum Iun 21, 2015 9:14 am Scris de Artadar » Inscrieri Targ handmade 16-17 Mai 2015Lun Apr 27, 2015 5:58 am Scris de craftart » minim 5% reducere pentru membrii forumului :)Sam Mar 21, 2015 7:51 am Scris de rusuroxana» Targ handmade Florii si Paste 4-5 Aprilie 2015Joi Mar 19, 2015 5:43 am Scris de mirela123 » Ma bucur ca existati!Joi Feb 19, 2015 9:53 am Scris de Rux » va rog sa ma ajutati cu un sfatMar Feb 10, 2015 10:38 pm Scris de Irinaaa |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Roxanne Moderator
Data de inscriere : 03/01/2011 Mesaje : 1286 Varsta : 48 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 1:05 am | |
| Aproape in fiecare zi ma intreb "azi ce mai gatesc?". Cind o auzeam pe mama spunind asta o banuiam in sinea mea de lipsa de imaginatie. Dar iata ca mi-a venit si mie rindul. Va invit la un subiect nou in care sa ne dam idei, sa impartasim retete, sa ne laudam (cu poze) talentul la gatit, pentru a ne usura viata de gospodine femei moderne [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] |
| | | rodica Nou in bransa
Data de inscriere : 23/01/2011 Mesaje : 82 Varsta : 67 Localizare : bucuresti
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 1:21 am | |
| Da Rox, este foarte buna ideea. Trebuie neaparat sa punem si poze? |
| | | Roxanne Moderator
Data de inscriere : 03/01/2011 Mesaje : 1286 Varsta : 48 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 1:23 am | |
| Nu neaparat, dar e f frumos sa avem si poze cu 'creatiile' noastre culinare :bucatareasa: |
| | | miky Admin
Data de inscriere : 31/12/2010 Mesaje : 5576 Varsta : 43 Localizare : Braila
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 1:29 am | |
| cu ce sa ma laud? eu sunt anti-talent la bucatarie, rar gatesc si atunci cand o fac , numai mizerie ramane in urma mea. am facut prin decembrie parca niste cornuri cu ciocolata, reteta a fost luata de pe internet Cornuri cu ciocolata 1 plic drojdie uscata 2 linguri miere de albine (se dizolva in lapte) 250 ml de lapte cald 25 g de unt (se dizolva in lapte) 500 - 550 g faina Drojdia se dizolva in laptele cald,mierea se dizolva si ea in laptele cald, se lasa cateva minute si apoi se aduga toate ingredientele. se framanta un aluat care sa lasa la dospit 30 de minute. se intinde o foaie in forma de cerc si se taie in raze.se ruleaza si se pun in tava (pe hartie de copt) la distanta unul de celalalt ca sa aiba loc sa creasca. se ung cu galbenus de ou frecat cu putin lapte. se pot umple cu rahat, ciocolata sau dulceata. iata si pozele [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]ps: cand fac dulciuri (rar, dar fac) prima grija este sa le pozez, de asta am pozele pe care le-am aratat mai sus
Ultima editare efectuata de catre Mihaela in Mar Feb 15, 2011 2:01 am, editata de 1 ori |
| | | rodica Nou in bransa
Data de inscriere : 23/01/2011 Mesaje : 82 Varsta : 67 Localizare : bucuresti
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 1:49 am | |
| Itil lasa gura apa!Miha cornuri sau cornulete.? ce zici tu acolo? esti specialista arata trasnet. dar faina cam cita a-i pus? |
| | | miky Admin
Data de inscriere : 31/12/2010 Mesaje : 5576 Varsta : 43 Localizare : Braila
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 2:01 am | |
| sunt cornuri, nu cornulete :nu,nu: faiana am uitat , am pus 500 - 550 g iar foaia pe care o intinzi nu trebuie sa fie groasa, caci daca este groasa si cornurile cand vor creste vor fi mariiii |
| | | rodica Nou in bransa
Data de inscriere : 23/01/2011 Mesaje : 82 Varsta : 67 Localizare : bucuresti
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 2:12 am | |
| stii, eu fac dupa reteta clasica cu untura sau osinza ce am atunci, iar coca dupa ce o intind o tai cu un paharel de tuica adica cu diametru de vreo 5 cm.-ies mici de te plictisesti facind la ele dar eu fac intotdeauna cind se gaseste cineva amabil si amator sa ma ajute.iese un lighean intreg iar cind erau fetele mici disparea ligheanul imediat ,asa era si cu saratelele. |
| | | miky Admin
Data de inscriere : 31/12/2010 Mesaje : 5576 Varsta : 43 Localizare : Braila
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 2:15 am | |
| ce ai spus tu mai sus este reteta la cornulete, dar astea sunt cornuri sau mini-croissant, este total diferit, sunt asa de bune |
| | | Roxanne Moderator
Data de inscriere : 03/01/2011 Mesaje : 1286 Varsta : 48 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 3:42 am | |
| Reteta mea de negresa: Ingrediente: 400g zahar tos 2 linguri zahar pudra un pachet margarina (Unirea folosesc eu) 75g cacao (am pus cacao neagra de la DrOetker) - impartite in 50g si 25g o cescuta apa/lapte/sifon. 4 oua bicarbonat de sodiu (alimentar) 1 lingurita rasa zeama de lamiie - max. 2 lingurite 200g faina Se amesteca intr-o cratita zaharul tos, margarina, 50g cacao ci cescuta de apa/lapte/sifon si se tin pe foc pina la omogenizare (nu trebuie sa fiarba sau sa se ingroase). Din compozitia de mai sus se pun deoparte cca. 15 linguri, din care se va forma glazura. Restul compozitiei se da la racit. Separat se bat albusurile spuma. Peste compozitia racita se adauga (treptat) galbenusurile si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamiie si se omogenizeaza. Se adauga albusurile batut spuma si faina, treptat, amestecind incontinuu (eu bag mixerul abia dupa ce faina a fost inglobata total) Se unge o tava cu ulei/unt si se tapeteaza cu faina (se poate folosi si hirtia de copt, dar sa aveti grija sa o ridicati si pe peretii tavii). Se pune aluatul in tava si se baga la cuptorul incins in prealabil. Nu stiu sa va spun temperatura, fiindca am cuptor pe gaze, dar focul este mediu. In aprox. 20min. se coace, o puteti incerca cu furculita (cind nu mai ramine aluat pe ea e gata), eu dupa miros imi dau seama cind s-a copt. In timpul coacerii pregatiti glazura: peste cele 15 linguri scoase la inceput din compozitie, adaugati 25g cacao si 2 linguri zahar pudra, omogenizati si dati intr-un clocot. Dupa scoaterea in cuptor se toarna glazura, se intinde uniform si se lasa la racit. Este de preferat sa o taiati si mincati dupa minimum 12 ore de stat la rece (eventual la frigider). Si dovada: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] |
| | | miky Admin
Data de inscriere : 31/12/2010 Mesaje : 5576 Varsta : 43 Localizare : Braila
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 3:45 am | |
| mmmmmmmm, mai roxanne imi ploua in gura |
| | | Roxanne Moderator
Data de inscriere : 03/01/2011 Mesaje : 1286 Varsta : 48 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 3:49 am | |
| Daca erai si tu mai aproape... iti trimitem citeva bucati cind faceam... |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 4:13 am | |
| Asta este tot ce mai lipsea aici! Hotarat lucru: treaba devine foarte serioasa pe aici. Si mi-e foame de mor...si mai am inca de stat la birou o groaza. Am si eu o caruta de retete. Mai ales dulciuri. Un tort de Craciun. Mai poate fi inca savurat, cat timp nu vine primavara de-a binelea. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]INGREDIENTE Unt - 175 de grame de unt Zahar brun - 200 grame 1 Portocala (coaja rasa si sucul) 1 Lamaie (coaja rasa) Oua mari 3 buc Faina 200 grame Praf de copt - o jumatate de lingurita Scortisoara pudra - o lingurita cu varf Esenta de vanilie Coniac – 2, 3 linguri 750 grame de amestec de fructe uscate (caise, cirese, stafide negre si albe, coaja de portocala din duceata) Daca se respecta cantitatile, poti folosi orice combinatii vrei Miez de nuca - 100 grame (sau migdale intregi ori fistic dulce) Fulgi migdale - 100 grame Pentru final, exact in momentul in care se serveste prajitura, mai este nevoie de circa 100 grame de coniac. PREAPARARE Pasul 1. untul + fructele confiate (stafidele intregi, caisele, coaja de portocala si ciresele taiate in bucatele mici, cat stafidele) + coaja de la portocala si lamaie + sucul de portocala + esenta de vanilie + doua-trei linguri de coniac se pun la fiert intr-un vas incapator. Amestecul trebuie sa inceapa sa fiarba, dupa care se reduce flacara si se mai lasa la foc foarte mic inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Se da deoparte si lasa sa se raceasca, pana ce nu mai frige, daca se incearca compozitia cu degetul. Pasul 2. Nucile si migdalele se pun intr-o tigate si se rumenesc uniform. Cu o sticla cu fundul gros sau cu sucitorul se piseaza usor nucile si migdalele pana ce se desfac in bucatele de dimensiunea stafidelor. Se amesteca faina cu scortisoara si praful de copt si cerne totul. Pasul 3. Ouale impreuna cu zaharul se bat pana rezulta o crema spumoasa, iar zaharul se topeste complet. La final se amesteca in ordine crema de oua cu compozitia de fructe uscate, se adauga nucile si migdalele pisate si omogenizeaza incet totul. La final adauga amestecul de faina si scortisoara. Se amesteca incet pana ce se omogenizeaza. Coacerea pentru copt este nevoie de o tava cu pereti detasabili, cu diametrul de 20 de centimetri, care se unge si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune compozitia in tava si se face o adancitura la mijloc ca sa iasa o prajitura cu fata neteda. Se coace pentru 45 de minute la foc potrivit, apoi alte 40 de minute la foc foarte mic. Prajitura trebuie incercata inainte de a fi scoasa din cuptor, cu un pai. Inainte sa fie scoasa din tava, se lasa sa se raceasca bine. Daca se serveste imediat se insiropeaza cu coniac. Daca se congeleaza, se impacheteaza in folie de plastic cat de etans se poate. Se poate pastra chiar si sase luni in congelator. Se dezgheata incet, pe raftul frigiderului in 12 ore. Se lasa la temperatura camerei alte 5-6 ore inainte de a o insiropa si de a servi. |
| | | miky Admin
Data de inscriere : 31/12/2010 Mesaje : 5576 Varsta : 43 Localizare : Braila
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 4:25 am | |
| ia uite la ele ce harnicute sunt, voi ma faceti sa ma duc sa fac o prajiturica ceva , vorba lui alisit , parca mie foame si mie :bucatareasa: |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Mar Feb 15, 2011 5:00 am | |
| M-ati starnit!O sa va dau o reteta veche de cand ma stiu si cred ca e mult mai veche pt ca,pot sa spun , m-am trezit cu ea.Era prajitura familiei si nu ne-am plictisit de ea.Se numeste Capriciul femeii{de la ce ii vine numele nu stim} -ALUATUL:-210 g faina -70 g zahar pudra -100 g unt{se poate si margarina dar eu nu mai folosesc de vreo 5 ani} -3 galbenusuri -1 plic praf de copt -arome dupa preferinta Se amesteca toate si se framanta pana rezulta un aluat omogen.Eu il amestec la robotul de bucatarie cu cutitul de aluat. -PRICOMIGDALA-3 albusuri -210 g zahar pudra -120 g nuca macinata Se bat cele 3 albusuri spuma cu zaharul pudra pana cand se intareste f tare,dupa care se adauga nuca macinata . Se intinde aluatul{nu tot odata,ci cate o bucata }in foaie subtire cu faina pe planseta ca sa nu se prinda.Se taie cu un pahar cu gura mica{ca cel de tuica}rondele care se asaza in tava pe hartie de copt,lasandu-se spatiu intre ele.Peste rondele se pune cate putin gem acrisor,mai gros ca sa nu curga.Peste gem se mai asaza inca o rondea de aluat.Peste ea se pune cu lingurita compozitia de pricomigdala cu generozitate chiar daca vi se pare ca e prea mult.Se pune la cuptor la temperatura medie.Se coc destul de repede.In timp ce se coace prima tava se monteaza a doua. Cateva mici secrete:-nu le scoateti de pe tava cat sunt f fierbinti pt ca se poate desprine pricomigdala,dar nici sa se raceasca de tot. -le puteti pastra intr-o cutie acoperite cu hartie si o saptamana. -nu ies f multe,de aceea eu dublez intotodeauna reteta Abia astept sa-mi spuneti ca le-ati facut si vreau sa va aflu parerea. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Joi Feb 17, 2011 9:12 am | |
| In decembrie fetita mea a facut 2 ani si m-am incumetat la a face un tort la care pina atunci doar la altele vedeam si salivam....cu putin ajutor de la o specialista de pe un alt blog ...am reusit ,zic eu.... [url= [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] |
| | | rodica Nou in bransa
Data de inscriere : 23/01/2011 Mesaje : 82 Varsta : 67 Localizare : bucuresti
| Subiect: Re: Carte de bucate Joi Feb 17, 2011 10:31 am | |
| Mihaela ,sa stii ca zilele astea incerc si eu reteta ta.Eu nu sint asa '"scobotina" adica gospodina (cum spuneau fetele mele cind erau mici) pentru ca am avut un servici nasol intii cu multe ore peste program si apoi multi ani de teren -dupa care acasa ajungeam si frinta si familia ma lua de noua.... dar acum sint pensionara si as avea mai mult timp desi inca nu mi-am intrat in mina ca ma cam rasfat dar asta vorbim probabil in alt loc, asa ca incerc sa fac cornurile tale ca mi s-a parut usoara reteta. |
| | | Roxanne Moderator
Data de inscriere : 03/01/2011 Mesaje : 1286 Varsta : 48 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Carte de bucate Joi Feb 17, 2011 9:10 pm | |
| Elena trebuie sa incerc si eu capriciile astea mmmmm...... Coca pe mine m-ai omorit cu tortul roz, da si tu mai multe detalii, pina nu face fiica-mea 2 ani |
| | | miky Admin
Data de inscriere : 31/12/2010 Mesaje : 5576 Varsta : 43 Localizare : Braila
| Subiect: Re: Carte de bucate Joi Feb 17, 2011 9:40 pm | |
| rodica este foarte usoara reteta si cornurile sunt delicioase coca ce frumos este tortul |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Joi Feb 17, 2011 11:52 pm | |
| Multumesc fetelor!!...detalii?....e un pandispan copt intr-un vas emailat cu fundul rotunjit,crema e de ciocolata si am facut pasta de zahar cu care am imbracat tortul.E prima data cind am facut-o....nu mi-a iesit foarte bine dar acum in martie e ziua baiatului si va trebui sa fac un bathman sau o masina ceva....el alege!Va iesi mai bine acum... |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Vin Feb 18, 2011 6:00 am | |
| Fetelor,vreau si eu o reteta pentru gogosi! Sa nu radeti...prea tare...sau radeti dar,daca stiti o reteta din cele rotunde care se umfla...va rooog... Nu prea imi ies si,ma gandesc ca poate nu pun eu cantitatile care trebuiesc... |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Vin Feb 18, 2011 9:37 pm | |
| Cu gogosii si eu aveam o problema..dar cineva ma invatat asa...dupa ce a crescut aluatul cind il pui la dospit,rupi aluatul o data el se lasa si il lasi sa mai creasca o data...apoi cind a crescut iar intinzi foaia o lasi mai grosuta de 0.5 mm si le tai p toate....repet pe toate.... si abia pe urma te apuci de prajit...ele intre timp mai cresc pe planseta.Cind am facut prima data dupa sfatul ei asa de rotunde mi-au crescut de nu le puteam intoarce sa se prajeasca pe partea cealalta!!!bine inteles ca depinde si sa ai faina buna si drojdia.Sper ca ti-am dat un "pont"bun. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Vin Feb 18, 2011 9:47 pm | |
| Coca,multumesc mult,abia astept sa incerc pontul tau! Sper sa-mi iasa de data asta mult mai frumoase si crescute si umflate! Si sa te invit la masa,la o barfa cu gogosi,ha ha... |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Vin Feb 18, 2011 10:43 pm | |
| Coca e real tortul parca ma uit la emisiunea Cake boss de pe canalul Travel &living si l-ai facut tu |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Sam Feb 19, 2011 12:42 am | |
| Multumesc Elena este prima reusita ptr ca am mai avut o "tentativa"in care pasta de zahar mi se rupea si nu o peteam intinde.Dar e ca in decupaj...inveti din mers si pe pielea ta! Ionela sper din inima sa-ti iasa si sa ne arati gogosii tai! |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Carte de bucate Sam Feb 19, 2011 12:50 am | |
| Daca imi ies nu va arat nimic! Trebuie sa veniti sa le vedeti,sa le gustati si sa ma laudati,bineinteles! Dar reteta... si una de post ar fi buna! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Carte de bucate | |
| |
| | | |
Subiecte similare | |
|
Subiecte similare | |
| |
Pagina 1 din 7 | Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 | |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |